Cursussen webdesign van mijn bedrijf

De laatste maanden heb ik vaak geschreven over het ontwerpen van websites. Do’s en don’ts, valkuilen, tips & tricks. De blogs hierover zijn veel gelezen en worden goed gewaardeerd. Daar zijn wij uiteraard heel erg blij mee, want daar doen we het uiteindelijk voor.

De belangstelling bleek ook uit de vele reacties, waarbij ook vaak gevraagd werd of wij websiteontwerp trainingen of cursussen geven voor startende websitemakers.

Tot op heden hebben we dat nog niet gedaan, wij zijn van oorsprong een bedrijf dat onder meer websites ontwikkelt, bouwt en beheert, maar deze vragen hebben ons wel aan het denken gezet.

Democratisering van het internet

Zoals ik al in een aantal blogs heb geschreven is het internetlandschap sterk aan het veranderen. Dat geldt niet alleen voor gebruikers, maar ook voor aanbieders, eigenaren van websites.

De huidige generatie schoolverlaters, die zowel gebruiker is van sites, maar ook makers, weten niet anders dan dat er altijd een wereld online was die volledig geïntegreerd is met de reële wereld, waar de “oudere jongeren” de virtuele wereld gestaag hebben zien opkomen naast de reële wereld en daar nog altijd aan moeten wennen.

Dat heeft ook tot gevolg dat het inzetten van internet als tool voor “van alles” steeds meer “democratiseert”. Ook het ontwerpproces is nu zo modulair opgebouwd en zover gestandaardiseerd dat “een kind de was kan doen”.

Trainingen voor startende webdesigners

Natuurlijk zal je voor complexe websites gespecialiseerde websitebouwers nodig blijven hebben. Daar zijn wij met ons bedrijf gespecialiseerd in. Maar steeds meer websites lenen zich ervoor dat ondernemers of anderen deze zelf bouwen, met wellicht af en toe een beetje hulp. En een vorm van hulp zou kunnen zijn trainingen of cursussen voor startende websitebouwers met niet alleen enkele tips voor beginners, maar ook een goede basis.

Waarom zou dat niet een nieuwe activiteit van ons bedrijf kunnen zijn? Voor ons bedrijf is dat op zich al een leuke activiteit die perfect aansluit bij onze ervaringen, en het zorgt daarnaast voor contacten met nu nog prille bedrijven die later mogelijk andere diensten nodig hebben die wij ze kunnen bieden. Win-win dus.

Wij zijn hierover aan het brainstormen, en ik gebruik deze blog graag om de ideeën van onze lezers hierover te horen. Wij zijn bijvoorbeeld benieuwd welke vorm van trainingen of cursussen interessant zouden kunnen zijn. Alle reacties zijn dan ook welkom om onze gedachten aan te scherpen!