Enkele tips voor starters

Je bent eindelijk zover. Je gaat een website starten. Je hebt een duidelijk beeld van wat welke informatie je wil delen en welke oplossingen je wil bieden voor gebruikers. Maar waar begin je? Hoe zorg je dat bezoekers jouw website weten te vinden? En dat ze niet na een eerste indruk van je site verdwijnen en nooit meer terugkomen?

Hieronder geven ik tips voor het ontwerpen van een eenvoudige maar efficiënte website. Lees ook wat je moet weten over mijn bedrijf en help ons mee online cursussen op punt te stellen.

Houd het simpel

Een eenvoudig ontwerp maakt het gemakkelijker om je site up-to-date te houden. Het zorgt er ook voor dat bezoekers beter de wijzigingen kunnen volgen en op de hoogte blijven van wat jouw activiteiten.

Wees actief

Een belangrijke succesfactor is om de site actueel te houden en constant activiteiten op de site te ontplooien. Je kunt een geweldige site ontwerpen, maar als er nauwelijks activiteit op de site is, zijn de zoekmachinealgoritmes onverbiddelijk en zal de site nauwelijks opduiken in zoekresultaten.

Vormgeving is belangrijk, maar vergeet de inhoud niet

Focus je niet alleen op het design, maar zorg ook voor een aantrekkelijke inhoud. Het geheel is bepalend voor de ervaring van de gebruiker en of deze van plan is om de site te blijven volgen. De vorm is ondersteunend, maar niet allesbepalend. Houdt het dus interessant en actueel!

Zorg voor een professionele uitstraling

Een website moet bezoekers verleiden tot een actie, een conversie of tot regelmatig bezoek. De site moet vertrouwen wekken bij de bezoeker om tot deze acties te komen, en daar helpt een zakelijke, transparante uitstraling bij.

Gebruik passende afbeeldingen

Internet is multimediaal. Tekst, afbeeldingen, infographics en video’s dragen allemaal bij aan de gebruikerservaring en de uitstraling van de website. Zorg ervoor dat wat je gebruikt, van goede kwaliteit is, relevant voor het doel van de site en een betrouwbare uitstraling heeft.

Gebruik lettertypen die online goed leesbaar zijn

Niet alle lettertypen zijn geschikt om op beeldschermen te lezen. Door de veel lagere resolutie dan bij gedrukte media zijn eenvoudige lettertypen beter leesbaar dan lettertypen met allerlei tierelantijntjes.

Val op

Belangrijkste resultaat van een ontwerpproces is dat de website opvalt. Als het “meer van hetzelfde” is sta je als nieuwe site op achterstand. Je hebt immers nog geen trackrecord opgebouwd. Neem de kans om een unieke indruk te maken en trek de aandacht!