Mijn tips om een blog te ontwerpen

Je hebt besloten om de online community te verrijken met je eigen blog. Nu sta je voor de vraag hoe dit aan te pakken. In dit artikel geven we tips die je op weg helpen om een blog te ontwerpen, die er pakkend uitziet en je boodschap impact geeft!

Kies een efficiënt platform

Een goede keuze is WordPress. Ongeveer een kwart van alle blogs wereldwijd worden via dit open source-platform gepubliceerd en dat is niet voor niets. Het biedt heel veel mogelijkheden om je blog naar eigen smaak en afgestemd op je beoogde publiek in te richten, en stelt je in staat om in no time online te zijn en met je blog aan de slag te gaan.

Houd rekening met mobiele apparaten

Het merendeel van het internetverkeer loopt inmiddels via smartphones en tablets. Om hierop in te spelen met het ontwerp van je blog moet je ervoor zorgen dat het design geschikt is voor meerdere schermformaten. Je kunt hiervoor een responsive design gebruiken dat zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van het gehanteerde apparaat.

Kies een gratis WordPress design thema

Er zijn ontelbare design thema’s beschikbaar in WordPress. Kies voor een nieuwe blog voor een gratis design thema. Er is hierin een ruime keuze aan uitstekend functionerende en fraaie thema’s. Aanpassen kan later altijd nog, en is een fluitje van een cent omdat je niets hoeft te veranderen aan de inhoud van je blog.

Lettertypen en lettergroottes

Lettertype, lettergrootte, afstand tussen letters en regelhoogte hebben allemaal een grote invloed op hoe makkelijk je blog online leesbaar is.
Installeer de plug-in Easy Google Fonts en krijg toegang tot honderden lettertypen die geschikt zijn voor het web, zodat je eenvoudig lettertypen en lettergroottes in de verschillende delen van je blog kunt aanpassen.

Houd de aandacht van de bezoeker vast

Wanneer bezoekers je blog gevonden hebben, is het van belang om meteen een positief gevoel bij de bezoeker te creëren. Maak duidelijk waar de blog over gaat, hoe de blog de bezoeker kan helpen en wie de blogschrijver (jij!) is. Maak het met een overzichtelijke structuur, zoekopties en een prominente plaats voor populaire posts makkelijk voor bezoekers om de content te vinden. Focus daarbij niet alleen op de homepage, omdat de meeste bezoekers via zoekmachines en sociale media bij individuele berichten je blog binnenkomen. Toon via WordPress plug-ins feiten zoals bezoekersaantallen, reacties, likes, shares, re-tweets en geef je blog geloofwaardigheid!

Gebruik bovenstaande tips of volg cursussen webdesign van mijn bedrijf om een succesvolle blog te starten!