Nieuwe trends op gebied van webdesign

Wie niet mee veranderd, blijft achter! Dat is een uitspraak die zeker ook voor de zakenwereld geldt. De maatschappij is in beweging en wanneer je als ondernemer succes wilt hebben, dien je daar direct op in te springen. Ook op het gebied van webdesign zijn er altijd verschillende trends waarneembaar. Ik zal de nieuwste hier voor je bespreken.

Een website is niet voor altijd

De grootste denkfout die heel veel mensen die een eigen webpagina hebben maken, is dat wanneer de website eenmaal ontworpen, getest en gelanceerd is, het werk gedaan is. Integendeel! Dit is juist het begin! Wat veel mensen niet begrijpen is hoe belangrijk het is de website goed te onderhouden. Natuurlijk dient je website een bepaalde structuur te hebben en de identiteit van jouw bedrijf uit te stralen, maar het is ook heel erg belangrijk dat de website goed onderhouden wordt en dat deze mee gaat met de nieuwste ontwikkelingen. Wanneer de klant de website bezoekt, dient hij de website natuurlijk altijd te herkennen, maar ook verrast te worden door de nieuwe informatie, zoals bijvoorbeeld de nieuwste aanbiedingen, of misschien nieuws over de uitbreiding van de zaak, wijziging van openingstijden, telefoonnummers enzovoort.

De nieuwste trend op de websites

Als webdesigner dien je natuurlijk mee te gaan met de tijd. Toch is het niet wijselijk iedere trend direct te volgen. Zo is het bijvoorbeeld helemaal hot om met afwijkende, speelse lettertypes te werken. Nu kan het populaire “comic sans” best heel goed werken voor een kinderdagverblijf of pannenkoekenhuis, maar is absoluut minder geschikt op de voorlichtingspagina van de gemeente, of wanneer je de “algemene voorwaarden” wilt weergeven van casino klanten of bankinstelling.

Ook naar het gebruik van kleur dient kritisch gekeken te worden. Het is zeer belangrijk een goed evenwicht te kiezen tussen esthetiek en functionaliteit. Het zou spijtig zijn wanneer je website er goed uitziet, maar door de gekozen kleurcombinaties moeilijk te lezen is.

Ook het gebruik van 360 graden panoramafoto’s op de websites is enorm toegenomen.

Op de hoogte blijven

Als webdesigner is het van groot belang op de hoogte te zijn en te blijven van de allernieuwste trends. Dit hoef je gelukkig niet helemaal zelf uit te vinden. Op het internet zijn sites met bijvoorbeeld forums te vinden waarin de webdesigners informatie met elkaar uitwisselen en elkaar op de hoogte stellen van de allerlaatste nieuwe trends van webdesign.