Wat je moet weten over mijn bedrijf

Over mezelf en mijn blog kon je al veel lezen, maar wat moet je weten over mijn bedrijf? Wel enkele jaren geleden, bij de geboorte van mijn tweede zoon, nam ik de stap om mijn eigen bedrijf op te starten. Ik heb al van zolang ik me kan herinneren een passie voor ontwerpen en het was altijd mijn droom om ooit mijn eigen zaak te beginnen. Ik ben begonnen met te zoeken naar een geschikt pand. Daarna heb ik me beziggehouden met de inrichting van een kantoor en het aankopen van software en dan was het enkel nog een kwestie van een trouwe klantenbasis op te bouwen.

Het fundament van mijn bedrijf zijn mijn klanten

Ik had niet onmiddellijk veel vaste klanten. De mensen moeten je natuurlijk eerst nog wat leren kennen. Als je ergens goed in bent dan komen de klanten voor een stuk vanzelf, maar je moet je bedrijf natuurlijk ook aan de man brengen. Ik heb altijd visitekaartjes bij me en praat met zoveel mogelijk mensen over mijn zaak. Daarnaast heb ik natuurlijk ook deze blog.

Ik durf werk uit handen geven

Toen alles goed begon te draaien, kwam ik op het idee om personeel aan te werven. Op die manier geef je een hoop werk uit handen en heb je veel meer vrije tijd. Ik ben begonnen met 1 kantoormedewerker en die beviel me heel erg. Ondertussen heb ik 3 werknemers die elkaar afwisselen. In het begin was het even wennen omdat ik het heel erg gewoon was om alles zelf te doen. Maar ondertussen zijn we ook echt goede vrienden geworden, die af en toe al eens een pint samen gaan pakken. En het is ook altijd leuk om samen nieuwe ideeën te bedenken om het bedrijf nog beter te maken.

Het is een heel avontuur geweest om mijn eigen zaak op te starten. In het begin liep het niet altijd even vlot, maar toch ben ik enorm blij dat ik die stap heb gezet. Ik heb nu een groot aantal vaste klanten en ik krijg veel leuke reacties van mensen die voor de eerste keer gebruik maken van onze diensten. Dat doet altijd enorm veel deugd. Uiteindelijk is de zaak uitgegroeid tot zo’n succes dat ik aan het overwegen ben om cursussen en trainingen in webdesign te geven Ik kan alleen maar aanraden aan andere mensen om het ook te doen. Als je een passie hebt, moet je er gewoon voor gaan.